Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

HB90 bootcamp

Als je dit blog al langer volgt, dan weet je waarschijnlijk dat ik mijn planningen de laatste jaren maak volgens de HB90 methode van Sarra Cannon. Omdat ik zo ontzettend veel gehad heb aan haar HB90 Bootcamp ben ik een affiliate van haar. Als je besluit je in te schrijven voor de HB90 Bootcamp en je gebruikt de link in deze blogpost, dan ontvang ik daar dus een kleine vergoeding voor.

De HB90 methode heeft me geleerd om realistisch te plannen en om prioriteit te geven aan de dingen die ik echt belangrijk vind. Daardoor heb ik grote stappen gemaakt richting mijn doelen. Heb jij behoefte aan een echt goed planningssysteem en gaat het bij jou vaak fout omdat je je niet aan je planning kunt houden? Dan is de HB90 Bootcamp vast iets voor jou. 

 

Wat is de HB90 methode?

Met de HB90 methode maak je een haalbare kwartaalplanning die gebaseerd is op jouw visie voor je ideale leven. 

 

Jouw ideale leven

Denk je nu, ik weet niet eens hoe mijn ideale leven eruit ziet? Dat is geen probleem. In de HB90 Bootcamp is er een heel werkboek beschikbaar die je kunt doorwerken om duidelijkheid te krijgen over wat je nu eigenlijk echt wilt. Vervolgens ga je stap voor stap bepalen welke doelen bijdragen aan het bereiken van je ideale leven.

 

Realistisch plannen

Sarra leidt je via een braindump en het inventariseren van de tijd die je hebt naar een realistische planning. Na het vaststellen van je doelen ga je plannen op basis van de tijd die je echt beschikbaar hebt (en dus niet de tijd die je denkt te hebben). Je bepaalt wat je belangrijkste projecten zijn en bekijkt of je daar ook daadwerkelijk voldoende tijd voor hebt. 

 

Je planning uitvoeren

Nadat je je plannen hebt gemaakt, is het tijd om ze uit te voeren. Met de agenda die je bij de bootcamp krijgt, kun je wekelijkse en dagelijkse planningen maken. De wekelijkse en maandelijkse reviews zorgen ervoor dat je zo nodig op tijd bij kunt sturen. Natuurlijk gebeurt het af en toe nog wel eens dat je niet al je plannen uit kunt voeren. De reviews geven je dan een goed beeld van wat er mis ging. Soms gooit het leven simpelweg roet in het eten door onverwachte gebeurtenissen. Maar het kan ook zijn dat je projecten meer tijd kosten dan je dacht of dat je toch niet al die geplande uren aan je projecten kunt werken. Hoe vaker je op deze manier plant, hoe meer inzicht je krijgt. En hoe beter je volgende planning zal zijn.

HB90 planning

Mijn ervaringen met de HB90 Bootcamp

Zoals gezegd heeft de HB90 Bootcamp me veel geleerd. Voorheen had ik het systeem al eens gebruikt door de HB90 planner te kopen en te gebruiken. Maar de verdieping die de Bootcamp geeft, heeft ervoor gezorgd dat ik de methode beter kon toepassen. De video's hielpen me de concepten beter te begrijpen en het belang van realistisch plannen werd me duidelijker. Ook werd het heel duidelijk dat ik helemaal niet bezig was met doelen die me dichter bij mijn ideale leven zouden brengen (fulltime aan mijn bedrijf werken was een van die doelen). Ik heb dan ook direct mijn doelen aangepast en dat had effect. Een half jaar later kon ik mijn bijbaan opzeggen en fulltime aan de slag voor mijn bedrijf.

Nog steeds denk ik bij het plannen van een nieuw kwartaal dat ik veel te weinig tijd heb om aan mijn doelen te werken. Het blijft steeds weer even slikken dat ik niet alles kan doen wat ik zou willen doen. Met tegenzin schrap ik dan een paar projecten. Maar aan het eind van zo'n kwartaal zie ik dan dat ik daadwerkelijk stappen heb gemaakt richting mijn doelen. En dat is tenslotte waar het om gaat. 

Denk je dat de HB90 Bootcamp iets voor jou is? De eerstvolgende Bootcamp start op 11 september. Schrijf je dus voor die tijd in. Inschrijven kan direct via deze link.