Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Hobbyspullen opruimen

In de maand augustus stond voor de opruimbingo het ladeblok met mijn hobbyspullen opruimen op de agenda. Hieronder zie je het resultaat met voor en na foto's van elke la.

 

Bovenste la opruimen

Deze lade was behoorlijk netjes. Er lagen twee dozen kleurpotloden in en (niet goed zichtbaar op de foto) wat borsteltjes en dergelijke die ik gebruik voor natte media zoals bijvoorbeeld inkt. Deze laatste zijn naar de onderste la verhuisd, zoals je op een latere foto zult zien. Omdat er nog voldoende ruimte in deze la was heb ik nog een setje stiften uit een andere la toegevoegd. In het schrijfblokje heb ik aantekeningen over welke kleurpotloden in voor bepaalde kleuren of tekeningen gebruik gezet. Deze aantekeningen lagen eerst in losse briefjes in een van de lades.

Lade 1 hobbyspullen opruimen

La 2 opruimen

In de tweede la lagen verschillende soorten stiften. Sommige daarvan lagen gewoon los in de la. Natuurlijk is dat niet de bedoeling. De alcohol markers (in de zwarte etuis) gingen naar een andere la. Alle andere stiften hebben een plekje gekregen in een van de boekenkasten, wat je ongetwijfeld in een latere blogpost terug gaat zien.

Nu ligt er in de tweede la een doos met fineliners (afkomstig uit een andere la) en een bakje met daarin reservematerialen.

 

La 3 opruimen

In deze lade lagen vooral spullen die inmiddels een plekje hebben gekregen in de bovenste twee lades. De stiften vooraan zijn net als de stiften uit de vorige la naar de boekenkast verhuisd. De lade bevat nu een aantal van mijn (art)journals en journaling spullen. De witte opbergdozen functioneren zonder deksel prima als ladeverdelers in dit ladeblok.

 

La 4 opruimen

In deze la lagen mijn journaling spullen en een stapel papieren (emails, kaartjes, etc.) die ik in mijn Project Life albums wilde gebruiken. Deze zitten inmiddels netjes in mijn albums. De journaling spullen zijn naar een andere la verhuisd. De etui met stiften ligt nu in de boekenkast bij de andere stiften. 

De la bevat nu een doos met gelpennen die uit de onderste la komen. De stiften in deze la zijn de stiften die eerder in de zwarte etuis zaten. Ik heb in de loop van de tijd verschillende sets gekocht, maar het is vervelend om steeds alle etuis erbij te pakken als ik een bepaalde kleur zoek. Dus heb ik alles eruit gehaald en allemaal bij elkaar in een doos gedaan.

 

La 5 opruimen

Hierin lagen de gelpennen en een aantal reserve stiften. Deze zijn inmiddels naar andere lades verhuisd. Nu vind je in deze la wat scrapbookspullen (voor Project Life) en een bakje met borsteltjes etc.

 

Gerelateerde artikelen

Opruimen van kleine hobbyspullen

Meer hobbyspullen opruimen

Hoe berg je knutselspullen handig op