Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Onder bed box opruimen

In augustus stond in het kader van de opruimbingo de onder het bed box opruimen op het lijstje.

Deze doos staat onder ons bed en is grotendeels gevuld met vakantiespullen. 

 

Onder bed box leegruimen

Bij het leegruimen van deze opbergdoos ontdekte ik dat er niet alleen vakantiespullen in zaten, maar vond onderin ook nog enkele tassen. Die worden dan wel weer voornamelijk in vakanties gebruikt, maar toch vond ik het onhandig dat ze niet gewoon bij de andere tassen lagen.

De andere tassen lagen in mijn kledingkast, die ik al eerder opgeruimd had. Wil je zien hoe dat ging, dan vind je de blogpost daarover hier.

Ik kwam niks tegen wat weg kon, maar ik zag wel degelijk hoe ik een en ander handiger kon opbergen.

Onder bed box voor en na

Een andere opbergplek voor tassen en vakantiespullen

Door diverse andere opruimprojecten had ik een mand (die eerst in de boekenkast stond) over. Deze past precies in mijn kledingkast. Mijn tassen passen niet op een handige manier in de mand, maar mijn vakantiespullen wel. Dus besloot ik de tassen in de doos onder het bed op te bergen en de vakantiespullen in de mand in mijn kledingkast.

Inmiddels had ik al eerder een doorzichtige doos in de kledingkast geplaatst en daar de sprei die momenteel niet in gebruik is in opgeborgen, zodat de kledingkast ook van binnen een iets netter aanzien heeft. Op de foto hieronder zie je hoe de kledingkast na de laatste opruimsessie was en hoe hij nu is.

 

Spullen verplaatsen tijdens het opruimen

Misschien heb je de blogpost over het opruimen van mijn boekenkast al gezien en weet je nog dat de mand en doos die nu in de kledingkast staan toen nog gewoon in een van de boekenkasten stonden. Dit is het gevolg van steeds verder opruimen. Omdat ik kast voor kast te werk ga, veranderen er soms dingen. Verplaatsen van spullen nadat je opgeruimd hebt is dan soms noodzakelijk of op zijn minst handig.

Zo haalde ik bijvoorbeeld een archieflade leeg en plaatste daar de ordners in die voorheen in mijn boekenkast stonden. Waardoor er dus weer ruimte in mijn boekenkast ontstond. De spullen die voorheen in de doorzichtige doos en de mand zaten, hebben op deze manier een andere plek gevonden. Dit is ook een van de redenen waarom ik altijd adviseer om niet te snel nieuwe opbergers te kopen. Als je aan het opruimen bent houd je vaak opbergmaterialen over doordat je dingen weg doet of kom je ongebruikte opbergdozen of manden tegen. 

 

Gerelateerde artikelen

 

Kledingkast opruimen

Boekenkast opruimen

Hoe berg je vakantiespullen handig op?

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.