Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het mandje met papierrestjes opruimen stond op de planning voor de opruimbingo van maart. Het gaat om het bakje wat je hierboven op de foto ziet. 

Papierrestjes

Het papier wat hierin zit is vaak over van vellen papier die ik gebruikt heb voor een of ander hobbyproject. Vaak genoeg heb ik ook gewoon kleine restjes papier nodig. Voor het scrappen, mijn creative journal of mijn artjournal bijvoorbeeld. Dus bewaar ik dit soort restjes. Het probleem hierbij is alleen dat ik vaak meer restjes heb dan ik gebruik. Dus uiteindelijk begint de hoeveelheid papier uit de hand te lopen. Op zo'n moment wordt het tijd om dit bakje op te ruimen.

Creative journaling papier(restjes)

Omdat ik vrij laat aan dit project begon (in juli), had ik inmiddels ook het opruimen van de creative journaling spullen op de agenda staan. Deze spullen zitten in een aparte doos (zie de foto hieronder) en ook hier begon de voorraad behoorlijk uit de hand te lopen. Ik begon me behoorlijk te irriteren aan mijn eigen verzamelgedrag en besloot dat er drastisch geminderd moest worden in wat ik bewaarde.

Na een uurtje flink sorteren en vervolgens nog een tweede ronde, had ik de hoeveelheid papier zodanig verminderd dat alles in onderstaande doos paste. Hoewel ik in eerste instantie moeilijk afstand kon doen van mijn papieren, was ik naderhand vooral opgelucht dat ik alles tot een overzichtelijke hoeveelheid terug had weten te brengen. Het maakt het kiezen van papier ook een stuk makkelijker als ik ermee aan de slag ga. Omdat de voorraad ongetwijfeld ook weer zal groeien, wil ik deze hoeveelheid wel houden zoals het nu is. Alles moet in deze doos passen. Alles wat meer is, moet weg.

Gerelateerde artikelen

Hoe berg je knutselspullen handig op?

Waarvan heb jij teveel?

Opruimen in kleine stapjes.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.