Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Voor de maand juli stond het opruimen van de ordners in mijn kast op het lijstje van de opruimbingo

Waar staan mijn ordners?

Mijn ordners staan in een vak van mijn boekenkast, die ik al eerder opruimde. Dit had ik echter als een aparte klus opgeschreven omdat ik alle ordners ook meteen even wilde nalopen op hun inhoud.

Naast deze ordners heb ik ook nog een aantal lege ordners. die ook in de boekenkast staan, maar dan in een bak opgeborgen zijn, samen met een aantal andere spullen zoals ringband agenda's die niet in gebruik zijn.

Het totaalplaatje van de ordners ziet er dus voordat ik aan de slag ga zo uit:

Ordners opruimen

De ordners blijken van binnen opgeruimder te zijn dan ik dacht. Er zitten geen oude papieren meer in die wel weg kunnen. Het enige dat ik verander is de lichtblauwe ordner. De inhoud in deze ordner blijkt in dezelfde categorie te passen als de inhoud in de donkerblauwe ordner. Dus voeg ik deze twee samen door alles van de lichtblauwe ordner over te hevelen in de donkerblauwe, waar nog meer dan voldoende ruimte in zit.

Inmiddels heb ik een tijdje geleden nog eens kritisch naar mijn hobbyspullen en de plek waar ik ze bewaar gekeken. Een deel van deze spullen heb ik in een lege archieflade opgeborgen, in allerlei bakjes. Maar eigenlijk blijft er vanwege de hoogte van de archieflade op deze manier een hoop loze ruimte over. Daarom besluit ik de ordners met de rug naar boven in deze lade op te bergen. De hobbyspullen krijgen een andere (tijdelijke) plek. 

Omdat er voldoende ruimte in de archieflade is, doe ik ook de lege ordners in deze lade. Uit een van de andere boekenkasten haal ik nog een cursusmap die ook nog in de lade blijkt te passen. Deze doe ik omgekeerd in de lade om te voorkomen dat het schrift met aantekeningen dat ik er los in heb zitten er steeds uit glijdt als ik de ordner pak.

Het enige nadeel van deze oplossing is dat de donkerblauwe ordners te hoog zijn voor de archieflade, dus deze blijven in de boekenkast staan. 

ordners opruimen na

Gerelateerde artikelen

Een opgeruimde werkplek

Papieren opruimen met de KonMari methode

Papieren archief opruimen

 

P.S

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.