Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De boekenkast opruimen stond voor de opruimbingo van april gepland. Hoog tijd dus om dit eens aan te pakken.

Nette boekenkast opruimen?

Deze kast was in principe redelijk netjes, dus er viel niet zo heel veel te doen, behalve eens goed schoonmaken. Het enige dat ik veranderd heb is het vak links onder. Daar stonden wat spullen voor hobbyprojecten (schetsboeken, ringband fotoalbums, mixed media albums etc.). Deze heb ik op een andere plek opgeborgen, voor een deel in de boekenkast ernaast. In veel van de schetsboeken bleken nog maar een paar vellen te zitten. Deze heb ik eruit gehaald en tussen de kaft van een ander schetsboek gedaan. Wat kleinere spullen gingen in een mand die eerst in de andere boekenkast stond. Deze mand heb ik in het vrijgekomen vak gezet. 

opruimen boekenkast

Vervolg opruimen boekenkast

Voor deze opruimsessie heb ik het hierbij gelaten. Ik heb echter een probleem met het opbergen van mijn hobbyspullen. Ik heb in de afgelopen twee jaar vooral veel kleurmaterialen gekocht of gekregen. Deze worden volop gebruikt, en hoewel alles een plekje heeft, vind ik de indeling niet optimaal en zou ik er meer ruimte voor willen hebben. Ik overweeg dan ook om de bakken met scrapbookpapier deels weg te doen. Ik scrap niet veel meer en heb als gevolg daarvan ook minder papier. Door deze wat meer samen te voegen zou ik minimaal 1 vak vrij kunnen maken voor andere dingen. Omdat ik nog niet weet hoe ik een en ander wil aanpakken, houd ik het voorlopig bij wat ik nu gedaan heb. Maar ik blijf wel nadenken over andere oplossingen en hoe ik mijn ruimte zou willen gebruiken. De kans is dus groot dat je mijn boekenkast nog een keer langs ziet komen.

Gerelateerde artikelen 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.