Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

HB90 Bootcamp

In een eerdere blogpost vertelde ik al eens hoe ik mijn kwartaalplanningen maak. Mijn methode is helemaal gebaseerd op de HB90 methode van Sarra Cannon. Omdat deze methode zoveel voor mij heeft betekend, en omdat haar HB90 Bootcamp aanstaande zondag van start gaat, wil ik er in deze blogpost nogmaals aandacht aan schenken.

Deze blogpost bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als je voor de HB90 Bootcamp inschrijft via de links in deze blogpost. Dit brengt echter geen extra kosten voor jou mee. Ik gebruik deze affiliate links omdat ik een groot fan ben van Sarra en omdat haar HB90 Bootcamp mij zo ontzettend geholpen heeft bij het werken aan en verwezenlijken van mijn dromen. Datzelfde gun ik jou ook en ik denk dat de HB90 Bootcamp voor veel mensen een hele goede manier is om dit te bereiken. 

Wat is de HB90 methode?

De HB90 methode is een planningsmethode waarbij je een kwartaalplanning maakt. Je plant dus voor de komende 90 dagen (vandaar het getal 90 in de naam). Je gaat echter niet zomaar in het wilde weg al je ideeën en projecten inplannen. Je gaat eerst kijken naar je visie op de langere termijn. Waar wil je naartoe in je leven? Wat is daarvoor nodig? Welke stappen kun je daar nu voor ondernemen?

Als je dit alles helder hebt, bepaal je je doelen en ga je brainstormen wat je zou kunnen doen om je doelen te bereiken. Waarschijnlijk heb je, net als ik, uiteindelijk meer ideeën dan tijd. Je bepaalt daarom eerst je prioriteiten en vervolgens hoeveel tijd je daadwerkelijk hebt om aan je projecten uit te voeren. Vervolgens deel je die projecten op in taken. De taken kun je op een kanban bord plaatsen, zoals Sarra doet, of je gebruikt gewoon een lijst of een digitaal planningssysteem. Doe wat het beste bij je past en wat je voorkeur heeft. Het voordeel van een kanban bord is dat je ziet wat je nog moet doen en vooral wat je al gedaan hebt. Dit laatste werkt ontzettend motiverend.

 

Waarom werkt de HB90 methode?

Deze methode werkt omdat je realistisch leert plannen. Je gaat kijken naar hoeveel tijd je werkelijk hebt om aan je doelen te werken. Daardoor wordt de kans aanzienlijk groter dat je ook daadwerkelijk doet wat je je voorgenomen hebt. Dat motiveert en geeft zelfvertrouwen. Lukt het niet, omdat dingen langer duren dan je denkt of omdat je toch minder tijd had dan je dacht, dan kun je dat meenemen bij je planning in je volgende kwartaal. Je krijgt dus een steeds beter zicht op hoeveel tijd bepaalde taken daadwerkelijk kosten en je leert steeds realistischer plannen. Daarnaast werk je toe naar de dingen die je echt graag wilt bereiken en weet je waarom je aan bepaalde taken werkt. Dat motiveert enorm.

HB90 Bootcamp

Wat haal ik uit de HB90 methode?

Voor mij persoonlijk was de HB90 methode een eye-opener toen ik er echt mee aan de slag ging. Ik besefte dat ik een doel had, maar er niet aan werkte. Ik was gewoon heel hard bezig met doen wat er in het dagelijks leven zoal gedaan moest worden, en besteedde nauwelijks tijd aan de dingen die nodig waren om mijn doel te bereiken. Toen ik dat eenmaal duidelijk had, werd alles een stuk eenvoudiger. Ik begon blokken tijd opzij te zetten om aan mijn doel te werken en was zo gemotiveerd dat ik die tijd en energie er ook daadwerkelijk aan besteedde. Zo heb ik onder andere uiteindelijk mijn doel om fulltime aan Anita maakt Ruimte te werken bereikt. 

 

Hoe leer je de HB90 methode?

Je kunt op de Etsy Shop van Heart Breathings een van Sarra's planners downloaden, waarin de methode helemaal uitgelegd wordt. Ook heeft ze diverse video's op haar YouTube kanaal waarin ze laat zien hoe de methode werkt. Maar wil je echt aan de slag met deze methode, dan zou ik je de HB90 Bootcamp aanraden.

Ik had al een aantal keren met Sarra's planner gewerkt voordat ik de HB90 Bootcamp deed, maar ik begon pas echt stappen te maken nadat ik in december 2020 de HB90 Bootcamp had gevolgd. Het is de investering meer dan waard. In een week tijd (er komt elke dag een nieuwe les vrij), leert Sarra je haar systeem. Daarnaast is ze beschikbaar voor vragen en advies en is er een Facebook groep waar je ook tips en advies van medecursisten kunt krijgen. Bovendien blijf je ook na die week toegang houden tot de cursus. Je kunt er dus langer over doen als je meer tijd nodig hebt. Maar je kunt ook elk kwartaal de lessen opnieuw bekijken. Iets wat ik altijd doe, om zo weer helemaal fris in het planningssysteem te komen (en om te voorkomen dat ik toch weer teveel ga inplannen). Wil jij ook eindelijk wel eens echt vooruitgang boeken in het toewerken naar je doelen en je dromen? Dan zou ik zeker kiezen voor de HB90 Bootcamp. Je kunt je voor de planning voor het volgende kwartaal (april-juni) tot 13 maart inschrijven. Aarzel dus niet te lang als je dit planningssysteem wilt leren toepassen. De volgende mogelijkheid is pas weer in juni.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.