Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Tijdens het opruimen ontdek je vaak dat je dat je teveel spullen hebt. Maar hoe weet je wanneer dat het geval is? Je vindt er hieronder alvast 10 tekenen die aangeven dat je teveel spullen hebt, hoewel er zeker meer dan tien te noemen zijn.



10 tekenen dat je teveel spullen hebt

  1. Schoonmaken kost enorm veel tijd omdat je voortdurend om dingen heen moet werken of spullen moet verplaatsen. Ook als je alleen maar om de dingen heen schoonmaakt, zal het je toch meer tijd kosten dan wanneer je een leeg oppervlak hebt schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een vensterbank waar je om de bloempotten heen stoft of een lege vensterbank. Heb je dus erg veel tijd nodig voor de gewone dagelijkse of wekelijkse schoonmaakklusjes, dan heb je hoogstwaarschijnlijk teveel spullen.
  2. Je lades gaan moeilijk dicht. Lades moeten makkelijk te openen en weer te sluiten zijn. Overvolle laden die moeilijk dicht gaan is een teken dat je teveel spullen hebt.
  3. Stapels op je vloer. Dit is vaak een teken dat je te weinig ruimte hebt in je kasten en lades  en dus teveel spullen hebt.
  4. Je betrapt jezelf erop dat je voortdurend nieuwe opbergsystemen koopt. Opbergsystemen zijn prima, maar als je steeds nieuwe nodig hebt omdat wat je op dit moment hebt niet meer voldoende is, heb je teveel spullen om op te bergen.
  5. Je koopt dingen die je al hebt omdat je ze niet meer kunt vinden. Je weet bijvoorbeeld dat je ergens nog batterijen hebt, alleen je weet niet waar ze liggen en koopt dus nieuwe.
  6. Er vallen dingen uit je kasten als je de deur opent. Je kast is in dit geval overvol en dat is een teken dat er teveel spullen in zitten.
  7. Je hebt dozen vol spullen op je zolder of in je garage of berging die je bewaart ‘voor het geval dat’. 
  8. Je hebt dingen die je nooit gebruikt. Kaarsen die in de kast liggen en die je nooit aansteekt, flessen doucheschuim die je nooit gebruikt omdat je liever een andere geur hebt, etc.
  9. Je moet spullen verplaatsen om je meubels te kunnen gebruiken. Je moet bijvoorbeeld stapeltjes verplaatsen om de eettafel te gebruiken of een stapel spullen opzij leggen om op een stoel te kunnen zitten.
  10. Je weet niet wat er onder je bed ligt opgeslagen.

Ben je na het lezen van dit blog tot de conclusie gekomen dat je ook teveel spullen hebt? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan niet alleen elke week mijn nieuwsbrief, maar kunt ook gratis de minicursus Opruimen downloaden.

Gerelateerde artikelen

- Waar komen al die spullen vandaan?

- Opruimen in kleine stapjes

- 22 dingen opruimen in 2022.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.

Teveel spullen