Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het afgelopen jaar heb je me er weinig over horen praten op dit blog, maar zo aan het eind van het jaar leek het me een goed moment om het te hebben over mijn planningssysteem. Met het nieuwe jaar voor de deur zullen veel van jullie ongetwijfeld beginnen met nadenken over je doelen en wil je misschien alvast een begin maken met je planning voor 2022.

 

Verschillende planningsmethodes voor ik met HB90 begon

Ik heb in de afgelopen jaren heel wat methodes geprobeerd en naar eigen inzicht aangepast, maar de methode die ik nu gebruik, heeft me het meest opgeleverd. Niet in de laatste plaats omdat het begint met een visie voor je ideale leven en je van daaruit doelen gaat stellen om dit te bereiken. Het is de HB90 methode van Sarra Cannon van het Heartbreatings kanaal op YouTube.

 

Wat de HB90 methode me heeft opgeleverd

Ik heb een aantal jaren geleden de HB90 ongedateerde planner gekocht. Toen ik serieus met de HB90 methode ging werken, besefte ik voor het eerst echt dat ik niet naar mijn ideale leven aan het toewerken was. Ik had een groot doel waar ik naartoe wilde werken, namelijk fulltime aan mijn bedrijf kunnen werken en daar voldoende inkomsten van hebben om van te kunnen leven. Dat doel had ik al een aantal jaren, maar ineens besefte ik dat ik een droom had (fulltime aan mijn bedrijf werken) maar intussen mijn energie grotendeels besteedde aan het werken in mijn bijbaan die ik niet echt leuk vond. Daardoor had ik niet zoveel energie meer voor mijn bedrijf als ik zou willen. Dat inzicht heeft me ertoe gebracht een aantal stappen te ondernemen om daadwerkelijk bij mijn doel te komen. En het heeft gewerkt, want sinds juli dit jaar ben ik gestopt met mijn bijbaan en werk ik fulltime aan mijn bedrijf.

 

HB90 Bootcamp

Om zover te komen, was er nog wel het een en ander nodig. In 2020 begon ik voorzichtig een aantal kleine stapjes te nemen, die ervoor zouden zorgen dat ik klaar was voor de sprong. Maar ik besefte ook dat ik meer zou moeten doen. Daarom besloot ik helemaal voor de HB90 methode te gaan en deed Sarra Cannons HB90 Bootcamp in december 2020. Het was een behoorlijke uitgave, maar het heeft me zoveel opgeleverd dat ik het meteen weer zou doen. Nu hoeft dat niet, want je houdt onbeperkt toegang tot de cursus. Om mezelf gemotiveerd te houden, volg ik dan ook elk kwartaal opnieuw de Bootcamp als ik het volgende kwartaal ga plannen.

Meer over de HB90 methode en de HB90 Bootcamp

De HB90 methode is een methode waarbij je per kwartaal plant. Een kwartaal is voor de meeste mensen beter te overzien, dan een jaar.

Wat deze methode anders maakt dan alle andere methodes die ik tot nu toe heb gezien, is dat Sarra je leert om realistisch te plannen. Nu claimen meer methodes dat, maar daarbij kwam ik toch nooit echt uit met mijn planning. Sarra laat je kijken naar hoeveel uren je werkelijk hebt om aan je doelen te werken. In mijn geval betekent dat bijvoorbeeld dat ik wel kan uitgaan van een achturige werkdag, en dat ik die uren ook wel in mijn agenda kan plannen als werkuren, maar dat ik in de praktijk meestal niet acht uur productief ben. En dus ook niet acht uur werk op een dag moet inplannen.

Verder werkt Sarra met een Kanban bord. Dat zorgt ervoor dat je daadwerkelijk ziet wat je al gedaan hebt, wat erg motiverend werkt, vooral als je visueel ingesteld bent. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon met lijsten werken.

De bootcamp duurt een week en begint met een live kick-off call. Daarna zijn er dagelijks video’s die je uitleggen wat je moet doen. Zo implementeer je haar methode stap voor stap. Sarra is er om je te helpen als je vragen hebt. Daarnaast is er een Facebook groep waar je je vragen in kunt stellen en waar je de nodige motivatie en inspiratie vindt.

 

Wil je meedoen aan de HB90 Bootcamp?

De bootcamp voor het eerste kwartaal van 2022 begint op 12 december. Wil je meedoen, schrijf je dan voor die datum in. Je kunt je hier aanmelden. Dit is een affiliate link, dus ik krijg een klein bedrag als jij je aanmeldt via deze link, maar dat heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Ik moedig je alleen aan om deze Bootcamp te volgen omdat het voor mij zo ontzettend goed gewerkt heeft. Niet alleen voor dit grote doel in mijn leven maar ook voor mijn persoonlijke doelen werkt deze manier van plannen. Een ander groot doel waar ik aan werk is bijvoorbeeld afvallen en sporten. Vooral voor het sporten is het belangrijk dat ik daarvoor tijd inplan.

Worstel jij met het maken van een realistische planning en heb je daardoor het gevoel nooit echt vooruit te komen met wat je graag wilt bereiken, dan raad ik je zeker aan de HB90 Bootcamp te volgen.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.