Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Heel vaak hoor ik van mensen dat ze geen tijd hebben om op te ruimen. En dat is onzin. Je hebt misschien geen tijd (of energie) om urenlang op te ruimen, maar 10 of 15 minuten per dag kun je er best voor vrijmaken. Als je dat opruimen ook nog eens leuk maakt, kun je op een hele makkelijke manier beginnen met opruimen. 

 

De Minimalism Game

Met de Minimalism Game maak je van opruimen een spel door elke dag een bepaald aantal items weg te doen. Op dag 1 doe je een ding weg, op dag 2 twee dingen, etc. Als je dit de hele maand volhoudt, heb je aan het eind van de maand 465 dingen weggedaan. Dat ruimt lekker op toch?

In november ga ik dit spel zelf weer eens spelen. November leek me daarvoor de ideale maand, zo vlak voor de feestdagen, wanneer er vaak weer van alles je huis binnen komt.

Ik houd mijn voortgang wekelijks bij op mijn Petje Af blog en dagelijks op mijn Petje Af Instagram account. Op dit blog zal ik aan het eind van de maand verslag doen.

Meespelen is makkelijk

Wil je meespelen, dan kan dat natuurlijk. Zoals gezegd zijn de spelregels simpel. Je doet elke dag 1 voorwerp meer weg dan de dag daarvoor. Je begint dus heel makkelijk met een ding op dag 1 en eindigt met dertig dingen op dag 30. Voor extra motivatie kun je lid worden van mijn Petje Af pagina en daar mijn voortgang volgen op mijn persoonlijke blog en/of Instagram. Kies je voor een jaar lidmaatschap, dan krijg je ook nog eens mijn boek ‘Eindelijk goed opruimen’ cadeau. Als je dan de smaak te pakken hebt na deze 30 dagen, kun je daarmee direct doorpakken en verder gaan met opruimen. Klinkt dit interessant? Neem dan zeker even een  kijkje op mijn Petje Af pagina.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.