Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ik krijg vaak vragen over hoe ik mijn kleding opruim. Daarom maar eens een blogpost hierover.

Mijn kledingkasten

Ik heb een kledingkast met planken en daarnaast een hangkast. En hoewel ik overweeg om de kast met planken te vervangen voor een ladekast, wil ik die stap nu nog niet nemen. Het voordeel van een ladekast is dat ik daar mijn kleding op de Marie Kondo manier gevouwen goed op kan bergen. Op de planken is het lastiger omdat de kleding toch snel weg glijdt en het er daardoor allemaal wat minder netjes uitziet. 

T-shirts en Leggings

Een oplossing daarvoor is door de kleding in dozen op bergen. Je kunt hiervoor een schoenendoos of iets dergelijks gebruiken. Wil je hem wat opleuken, dan beplak je deze met stof of papier. Ik heb voor een kant- en klaar oplossing gekozen en dozen bij IKEA gekocht (zie foto boven). Er passen er twee naast elkaar op een plank en mijn shirts en leggings blijven er overzichtelijk in opgeborgen. Vervolgens heb ik labels gemaakt zodat ik direct zie wat er in welke doos zit.

 

Truien

Dikke (winter)truien vouw ik op de ´gewone’ manier en die liggen op een keurig stapeltje in mijn kast.

Ondergoed

Mijn ondergoed vouw ik eerlijk gezegd niet op de Marie Kondo manier. Dit heb ik een tijdje geprobeerd, maar dat vond ik uiteindelijk toch teveel gedoe. Ik heb een la waar ik mijn onderbroeken ongevouwen in leg en een andere la voor mijn bh’s. Dit werkt voor mij prima.

Sokken

Mijn sokken rol ik sinds ik Opgeruimd van Marie Kondo heb gelezen nooit meer op. Ik vouw ze nu. Het ideale systeem hiervoor heb ik nog niet gevonden. Ik heb verschillende dingen uitgeprobeerd, maar niets was ideaal. Op dit moment leg ik ze gewoon per paar gevouwen naast elkaar in een la. Dat werkt tot nu toe nog het beste.

Vesten, broeken en rokken

Vesten, broeken en rokken hang ik gewoon op in mijn hangkast. Voor broeken heb ik een hanger waar meerdere broeken aan kunnen hangen. Rokken hang ik aan hangertjes waar knijpertjes op zitten. 

Ik hoop je met deze blogpost wat inspiratie voor je eigen kledingkast gegeven te hebben.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.