Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 

Als je na je jaar- en kwartaalplanning ook een maandplanning hebt gemaakt, dan is je weekplanning niet meer zo moeilijk. In feite ga je steeds gedetailleerder te werk. Je jaarplanning is behoorlijk globaal. Je wordt al specifieker in je kwartaalplanning en nog specifieker in je maandplanning. Tegen de tijd dat je je weekplanning maakt, heb je nog beter zicht op je afspraken en de hoeveelheid tijd die je tot je beschikking hebt.

Een visueel overzicht van mijn week

Ik begin mijn weekplanning altijd met een terugblik op de afgelopen week. Wat had ik willen doen en wat heb ik gedaan? Welke nog openstaande taken wil ik doorschuiven naar deze week? Vervolgens kijk ik naar mijn planning. Wat moet ik doen om mijn maanddoelen te halen? Welke dingen daarvan kan ik deze week doen? Ik maak hierbij nog geen gedetailleerde dagplanning, maar kijk wel naar de tijd die beschikbaar is. Heb ik veel afspraken, dan heb ik dus minder tijd voor andere dingen. Om hier een goed overzicht van te krijgen, plan ik tijdblokken in mijn google calendar. Hier zet ik geen losse taken in, maar wel globale categorieën. Zo heb ik een visueel overzicht van de hoeveelheid tijd die ik beschikbaar hebt. Dit houdt me ook op de rails als ik daadwerkelijk met mijn dagplanning aan de slag ga. Ik weet wanneer ik aan welke dingen moet werken.

Takenlijst voor de week maken

Als ik eenmaal de tijdblokken heb vastgesteld,  maak ik een lijstje van de dingen die ik de komende week wil gaan doen. Dit doe ik voor zowel mijn werkgerelateerde taken als mijn persoonlijke doelen. Ben ik al een tijdje niet of nauwelijks aan mijn hobby’s toegekomen, dan zet ik daarvoor vaak ook een of twee taken op mijn lijstje. Zo wordt ik er door de week heen aan herinnerd dat ik ook af en toe tijd moet nemen voor wat ontspanning en dan ook actief iets moet gaan doen. Actieve ontspanning is altijd beter dan Netflix of YouTube kijken, hoe verleidelijk die laatste twee ook zijn. Vrije tijd plan ik soms als blok in, maar laat ik meestal vrij als witruimte.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.