Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De kerstvakantie is voorbij en voor veel mensen begint de gewone werkweek weer. Een goed moment om eens te kijken naar je huishoudelijke taken. Veel mensen hebben het gevoel te weinig te doen aan het huishouden of er te weinig tijd voor te hebben. Maar wat is te weinig? Hier volgt een lijstje van dingen die je dagelijks zou kunnen doen.

 

Wat is belangrijk?

Kijk om te beginnen eens wat je echt belangrijk vindt. Wat wil je elke dag minimaal doen in huis? Hieronder volgt een lijstje van dingen waar je aan zou kunnen denken. Je hoeft dit lijstje niet exact te volgen, maar pas het aan je eigen wensen en situatie aan. Heb je kleine kinderen die op de vloer kruipen of spelen en/of huisdieren, dan wil je er misschien een dagelijks rondje stofzuigen/dweilen aan toevoegen.

  • Bed laten luchten (open slaan en raam openzetten).  Eventueel daarna bed opmaken.
  • Toiletpot schoonmaken (beetje toiletreiniger door de pot borstelen en eventueel wc-bril afnemen).
  • Afwassen of vaatwasser inruimen.
  • Aanrecht en fornuis afnemen.
  • Vaatdoekje verwisselen (vuil vaatdoekje kun je eventueel ook in de vaatwasser laten meedraaien, dan wel even vastzetten met een wasknijper).
  • Vuile vaat naar de keuken voor je naar bed gaat.
  • Vuile kleding in de wasmand.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.