Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Zondag is voor de meeste mensen een goed moment om de komende week alvast te plannen. Zo weet je wat je te wachten staat en kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Afspraken en activiteiten bekijken

Kijk in je agenda naar de afspraken en activiteiten voor de komende week. Heb je ergens speciale spullen of kleding voor nodig, moeten er dingen (bijvoorbeeld oppas) geregeld worden of zijn er andere belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden? Leg jouw schema en dat van je partner naast elkaar en kijk of er knelpunten zijn. Is het bijvoorbeeld duidelijk wie wanneer de kinderen van school haalt en hebben jullie gezamenlijke afspraken allebei in je agenda staan?

 

Weekmenu maken

Dit is meteen ook een goed moment om het menu voor de komende week te plannen. Door een weekmenu te maken bespaar je tijd en geld. Je hoeft maar één keer naar de winkel en je blijft niet met restjes zitten. Neem eventueel een ‘kliekjesdag’ in je schema op, waarop je gebruik maakt van de restjes van de rest van de week. Je kunt restjes groenten bijvoorbeeld prima verwerken in een soep of roerbakschotel. Houdt bij het plannen van je menu rekening met de dagen dat je laat thuis bent of weinig tijd hebt om te koken. Kijk ook wat je nog in huis hebt en vooral naar wat op moet. Maak op basis daarvan een boodschappenlijst. Vul die aan met je basisboodschappen (melk, brood, etc.). Kies als het even kan een vaste boodschappendag. Voortaan maak je het weekmenu dan de dag voordat je boodschappen gaat doen . Je weekmenu hoeft dus niet synchroon met de werkweek te lopen, maar kan bijvoorbeeld heel goed van donderdag tot woensdag lopen als jij altijd op woensdag je boodschappen doet.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.