Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De feestdagen zijn voorbij en volgende week begint voor veel mensen ‘het gewone leven’ weer. Daarom is dit weekend een mooi moment om je kerstversieringen op te ruimen. Maar kijk, voor je begint, even naar onderstaande tips.

 

Kerstversiering die je niet gebruikt

Kijk tijdens het opruimen ook meteen even naar de spullen die je niet gebruikt hebt. Waarom heb je ze niet gebruikt? Ga je ze ooit nog gebruiken? Vind je ze niet mooi meer of is het om een andere reden niet erg waarschijnlijk dat je ze nog een keer gaat gebruiken? Doe ze dan weg. Nu nemen ze alleen maar onnodige ruimte in beslag. Misschien kun je er iemand anders blij mee maken of ze naar de kringloopwinkel brengen. Alles wat stuk is, gooi je weg.

 

Kerstkaarten

Kijk bij het opruimen van je kerstkaarten goed of er nog belangrijke informatie op gezet is. Soms geven mensen meteen een adreswijziging door. Haal kaarten met zulke informatie er tussenuit en zet nieuwe adressen meteen in je adressenboekje.  Vind je het belangrijk om iedereen die jou een kaartje gestuurd heeft een kaartje terug te sturen? Maak dan een lijst van mensen van wie je een kaartje hebt gekregen. Bewaar deze lijst ergens waar je hem makkelijk terug kunt vinden (desnoods achter in je agenda). Nu hoef je de lijst alleen maar langs te lopen als je in december je kerstkaarten wilt versturen.

Misschien wil je de kerstkaarten nog wat langer laten hangen. Dat is natuurlijk prima, maar bepaal wel alvast een datum waarop je ze wel gaat opruimen. Dit om te voorkomen dat ze er in de zomer nog hangen.

 

Kerstkaarten bewaren

Vind je het jammer om je kerstkaarten weg te doen? Bedenk dan hoe je ze op wilt bergen. Je kunt ze bijvoorbeeld in een fotomapje steken, ze in een archiefmap bewaren of ze in een plakboek plakken. Zelf bewaar ik alleen de kerstkaarten waar foto’s van kinderen van familie en vrienden op staan en plak ze in het fotoalbum van het betreffende jaar. Maak je een digitaal foto album, dan kun je dit ook doen door de kaart te scannen of er een foto van te maken en dit in je album op te nemen.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.