Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ook vandaag nog een rustig (plan)dagje. We gaan onze kalenders en agenda’s invullen (als je dat nog niet had gedaan). Wat zet je in je agenda of op je kalender? Hier volgt een lijstje van dingen waar je aan kunt denken. 

 

Wat zet je in je agenda of op je kalender?

  • Afspraken die je al hebt gemaakt.
  • Afspraken van je gezinsleden (kinderen).
  • Afwijkende schooltijden/bijzondere dagen op school. Moeten ze iets meenemen? Noteer dat dan ook meteen. Moet je hier nog iets voor maken? Noteer dat dan ruim van te voren in je agenda, zodat je nog tijd hebt om hiermee aan de slag te gaan.
  • Club- en/of sportactiviteiten van je kinderen.
  • Bijzondere dagen/afwijkende tijden op de (sport)club van je kinderen.
  • Verjaardagen. Wil je een kaartje sturen, schrijf dan een dag van te voren op dat het kaartje op de bus moet, en herinner jezelf er ongeveer een week van te voren aan dat je het kaartje ook koopt. Een alternatief is om via internet een kaart aan te maken. Je kunt dan de datum waarop het kaartje verstuurt moet worden aangeven en verder heb je er geen omkijken meer naar. Wil je heel efficiënt te werk gaan, dan zet je bijvoorbeeld 1x per maand voor alle jarigen in de komende maand een kaartje verzendklaar.  Verstuur je toch liever handmatig een kaartje? Ook dan kun je ze voor de komende maand allemaal schrijven, adresseren en van postzegels voorzien. Stop ze daarna tussen de juiste bladzijde van je agenda (eventueel met een paperclip vastzetten) en je komt ze op het moment dat ze verstuurd moeten worden vanzelf weer tegen.
  • Datum waarop geleende bibliotheekboeken, dvd’s etc. ingeleverd moeten worden.
  • Deadlines/uiterste inschrijfdata van cursussen of opleidingen die je wilt volgen of evenementen waaraan je wilt deelnemen.

Vergeet ook niet je afspraken met jezelf in te plannen. Heb je je voorgenomen om drie keer per week naar de sportschool te gaan of eindelijk die cursus te gaan volgen? Zet de tijden in je agenda en beschouw het net als iedere andere afspraak als  een ‘vaste’ afspraak, die je alleen mist of afzegt bij een acute crisis of ziekte.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.