Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De Bullet Journal Method van Ryder Carroll is alweer een tijdje uit en misschien heb je het boek inmiddels zelf ook al gelezen. Niettemin wilde ik er toch nog een blogpost aan wagen.

Het fijne van dit boek vind ik, dat er eindelijk een boek is van Ryder Carroll zelf, de bedenker van de Bullet Journal. Hoe leuk alle andere boeken over dit onderwerp ook zijn, ze missen de diepgang die je in dit boek wel vind. En dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de bedenker van het systeem precies weet hoe en waarom het werkt.

Het boek

Het boek is opgedeeld in vijf delen.

  • De voorbereiding.
  • Het systeem .
  • De Praktijk.
  • De Kunst.
  • Het eind.

Ryder Carroll vertelt in het eerste deel onder andere hoe het systeem is ontstaan en hoe het niet alleen hem, maar ook anderen heeft geholpen. Het verhaal moedigt je aan om ook een bullet journal te beginnen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Verder komen in het eerste deel de opzet van het boek en de materialen die je nodig hebt aan bod.

In het tweede en derde deel gaat de schrijver gedetailleerder in op het systeem. Het bespreekt onder andere de verschillende collecties en technieken en het doel daarvan.

In deel vier laat hij zien hoe alle onderdelen samenwerken in bijvoorbeeld projecten. Het boek geeft voorbeelden hoe je het systeem aan je eigen voorkeuren kunt aanpassen.

In het laatste deel komen nog ‘de juiste manier’ om te bullet journalen (spoiler alert: die is er niet) aan bod en enkele veel gestelde vragen.

Het boek is door zijn uitgebreide beschrijvingen en uitleg voor zowel beginners als gevorderden een uitstekend boek. Begin je net, dan worden alle begrippen en collecties uitstekend uitgelegd en geeft Ryder Caroll je een basis om mee te beginnen. Ben je al langer met bullet journaling bezig, dan kan dit boek je helpen nieuwe ideeën op te doen of om het efficiënter te gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk ook voor iedere bullet journal fan een ‘must have’ die voor veel leesplezier zorgt.