Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Moeite om op tijd op je afspraken te komen? Vaak komt dat door een te krappe planning. Om op tijd te komen is er meer nodig dan alleen van te voren bedenken hoe lang de reistijd is. Met onderstaand stappenplan wordt op tijd komen een stuk makkelijker.

 

Van te voren

  • Plan afspraken niet te dicht op elkaar, zorg dat je wat speling hebt tussen twee afspraken in.
  • Zorg dat je alles wat mee moet klaar hebt staan (cadeautjes, luiertas, eventuele snacks/speeltjes voor onderweg, agenda, telefoon).
  • Zorg dat je het adres bij je hebt, een telefoonnummer om te kunnen bellen bij onverwacht oponthoud is ook altijd handig.
  • Zorg dat je weet hoe je op het afgesproken adres komt. Ben je er nog niet eerder geweest, zorg dan voor een routebeschrijving.

 

Uitrekenen hoe laat je moet vertrekken

  • Bepaal hoe laat je aan moet komen.
  • Bepaal je reistijd en tel hier extra tijd bij op (bijvoorbeeld een kwartier) voor onvoorziene omstandigheden (files, vertraging in het OV, etc.)
  • Reken met je reistijd en je extra tijd terug zodat je weet hoe laat je de deur uit moet
  • Reken uit hoe lang het duurt om je klaar te maken om de deur uit te gaan (ook de tijd die het de rest van het gezin eventueel kost, zoals kinderen aankleden etc.). Neem ook hier wat extra tijd voor onverwachte dingen (op het laatste moment naar de wc, nog even een luier verschonen, iets vergeten, etc.).
  • Bereken nu de tijd dat je moet beginnen met het klaarmaken voor vertrek. Als je kinderen hebt, helpt het vaak ook om bijvoorbeeld een kwartier van te voren aan te kondigen dat jullie zo weg gaan. Dus: stoppen met spelen, allemaal nog even naar de wc, etc.

Waarschijnlijk ben je nu keurig op tijd op de plaats van bestemming. Niet op tijd? Kijk waar het fout ging en houd daar volgende keer rekening mee. Plan bijvoorbeeld wat extra reservetijd in of erken dat je toch langer nodig hebt om de deur uit te gaan.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.