Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ook genoeg van het gebrek aan overzicht in de koelkast? Wil je ook eindelijk wel eens een min of meer vaste en handige indeling? Gebruik dan deze indeling voor je koelkast als basis.

De lades indelen

  • Groentelade: groente, fruit, voorverpakte aardappels,kruiden.
  • Onderste plank: vis, vlees, restjes overgebleven maaltijden.
  • Middelste/bovenste plank: vleeswaren, broodbeleg, taart, gebak, geopende potten zuivelproducten, eieren.
  • Bovenste plank: kaas, boter, sauzen (mayonaise, ketchup e.d.).
  • Deur: kleine producten (kleine potjes), frisdranken, geopende pakken zuivelproducten.

Rondzwervende potjes handig opruimen

Raak je ook het overzicht kwijt door allerlei losse potjes in je koelkast? Gebruik dan bakjes waar je ze in kunt zetten. Ik kocht twee kunststof bakjes bij Ikea. Daar gaan alle geopende potjes sauzen en broodbeleg (zoals jam) in. Door de handgreep kun je het bakje makkelijk naar voren trekken en het potje dat je nodig hebt eruit halen. Terugzetten gaat net zo handig.

 

Naast dit soort bakjes, zijn er nog veel meer handig opbergers voor de koelkast te vinden. Denk hierbij aan:

  • Bakken waar je blikjes handig in kunt bewaren.
  • Bakjes die je aan een plank kunt schuiven. Hiermee creëer je extra ruimte onder de plank van je koelkast.
  • Dozen om je eieren in te bewaren.
  • Bakken en dozen om losse dingen als bijvoorbeeld fruit in te doen.

Als je online zoekt op koelkast organizer vind je veel van deze opbergers. Maar in principe kun je natuurlijk allerlei bakken gebruiken voor het organiseren van je koelkast. Houdt daarbij wel rekening met het materiaal. Je koelkast is vaak enigszins vochtig en de bakjes moeten makkelijk schoon te maken zijn. Daarom zijn kunststof materialen ideaal. Glas kan natuurlijk ook, maar dat is wat kwetsbaarder en zwaarder. 

Doorzichtige bakken hebben het voordeel dat je kunt zien wat erin zit. Gebruik je ondoorzichtige bakken, dan is het handig om ze te labelen.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.