Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Sjaaltjes netjes opbergen was altijd een groot probleem voor mij. Wat ik ook probeerde, ik kreeg ze niet netjes opgevouwen in een la. Soms zie ik wel ergens mooie foto's waar dat met behulp van ladeverdelers wel lukt. Dat kan dus een goede oplossing hiervoor zijn. Maar op de een of andere manier werkte dat niet bij mij. En in een doos op een plank werd het uiteindelijk ook altijd weer een onoverzichtelijke bende. Wat wel werkte?

Sjaaltjes opbergen met douchegordijn ringen

De oplossing bleek uiteindelijk heel eenvoudig. Door een ketting van douchegordijnringen te maken, heb je een prachtige hanger voor sjaaltjes. Je haalt het sjaaltje eenvoudig door een ring en je hangt de douchegordijnringen gewoon aan de kledingstang in je kledingkast. Zo zijn je sjaaltjes netjes opgeborgen en heb je ze altijd bij de hand als je bij je kleding een passend sjaaltje zoekt.

Je kunt de douchegordijnringen in plaats van onder elkaar, ook naast elkaar aan een kledinghanger vastmaken. 

Maar er zijn natuurlijk meer manieren om je sjaaltjes netjes op te bergen. Daarom volgen hierna nog een paar tips.

Meer tips voor het opbergen van sjaaltjes

  • Gebruik een hangende sjaal organizer. Dit geeft het effect van de (veel goedkopere) doucheringen, maar je kunt meer sjaaltjes op een hanger kwijt.
  • Gebruik een lade organizer met kleine vakjes om je sjaals opgerold in op te bergen. Voor mij werkte dit niet, maar misschien is het voor jou wel een goede optie.
  • Vouw je sjaals volgens de Marie Kondo methode en berg ze met behulp van ladeverdelers op in een la. 
  • Is het vouwen van sjaaltjes niks voor jou? Knoop ze eenvoudigweg om een kledinghanger.
  • Gebruik een roterende stropdashanger. Doordat je hem kan draaien, vind je makkelijk de juiste sjaal.

Hopelijk zit jouw ideale oplossing tussen deze tips en zijn straks ook jouw sjaaltjes goed georganiseerd en makkelijk te vinden.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.