Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De eerste dag van de helweek ligt de nadruk op gewoontes. En dat is nu net de belangrijkste reden dat ik de helweek wil gaan doen. Een aantal goede gewoontes is een beetje versloft, en een aantal dingen die ik graag dagelijks zou willen doen, krijg ik er nog steeds niet goed in.

De ochtend begint later dan ik had gewild. Hoewel de wekker wel op 5.00 uur stond, stond ik pas om 6.30 uur op. Ik werd om 4.45 uur wakker van het licht van mijn wake-up light. Ik bedacht dat ik die beter uit kon doen om mijn man niet wakker te maken. En deed dus de wekker (en het licht) uit om vervolgens meteen weer in slaap te vallen en pas om half zeven wakker te worden.

Ondanks de late start wel aan de slag gegaan met mijn plan. De ochtend rustig beginnen door tijd te nemen om te schrijven, te lezen (het hoofdstuk voor maandag uit het boek Helweek) en te ontbijten. Eigenlijk is het de bedoeling dat je ook elke dag een uur sport, maar mijn voeten zijn nog redelijk pijnlijk van het wandelen vorige week. Dat sporten laat ik dus maar even zitten. Gezond eten doe ik wel. Ik heb van te voren niet alleen mijn avondeten voor de hele week bepaald, maar ook nagedacht over ontbijt, lunch en tussendoortjes. En zaterdag alvast alle boodschappen gedaan. Daardoor gaat gezond eten me nu makkelijk af.

Om 8.00 uur ga ik lekker aan de slag met mijn project. ’s Ochtends ben ik het meest geconcentreerd en dus is dit de beste tijd voor een aantal uren geconcentreerd werken. Ik was een beetje in de gewoonte vervallen om eerst mijn e-mail te lezen ’s ochtends, maar dat heb ik nu naar een later tijdstip verschoven. Als mijn concentratie minder word, doe ik een half uurtje wat in het huishouden om vervolgens aan mijn administratie, website en blog te gaan werken.

De dag verloopt prima, en ik krijg veel gedaan, ondanks enkele computerproblemen. Aan het eind van de dag zie ik dat ik een gigantische lijst heb afgewerkt. En bovendien ook nog de avond vrij heb voor ontspanning!

De helweek is ondanks een beetje late start goed begonnen.